Izpratne par segregētajiem kontiem: FinTech skatījums
15.10.2024.
  • Ievads: mainīgā normatīvā vide
  • Kas ir segregētais konts?
  • Kāpēc jaunais ECB regulējums ir būtisks ENI un MI?
  • Magnetiq Bank segregētais konts – risinājums, kas pielāgots FinTech
  • Kāpēc izvēlēties AS Magnetiq Bank?

Ievads: mainīgā normatīvā vide

FinTech industrija attīstās, un normatīvās prasības kļūst arvien stingrākas. Sākot ar 2025. gada aprīli, Eiropas valstu Centrālās bankas nodrošinās Elektroniskās naudas iestādēm (ENI) un Maksājumu iestādēm (MI) tiešo pieeju maksājumu sistēmām ar nolūku veikt tūlītējos kredīta pārvedumus, bet tajā pašā laikā neļaus Elektroniskās naudas iestādēm (ENI) un Maksājumu iestādēm (MI) glabāt savu klientu līdzekļus nacionālajās centrālajās bankās ilgāk, kā nepieciešams tekošo maksājumu izpildei. Šīs izmaiņas nozīmē, ka visiem maksājumu pakalpojumu sniedzējiem (MPS), kas nav kredītiestādes, jānodrošina savu līdzekļu šķirta turēšana no savu klientu līdzekļiem komercbankās, atrodot uzticamu un atbilstošu partneri.

Kas ir segregētais konts?

Segregētais konts ir finanšu konts, kas paredzēts klientu līdzekļu glabāšanai atsevišķi no iestādes saimnieciskās darbības līdzekļiem, aizsargājot tos finanšu nestabilitātes vai maksātnespējas gadījumā. Šī juridiskā prasība palīdz saglabāt klientu uzticību un nodrošina normatīvo atbilstību. FinTech uzņēmumiem, īpaši ENI un MI, segregētie konti ir būtiski, lai aizsargātu klientu naudu un izpildītu Eiropas Savienības un ECB vadlīnijas.

Kāpēc jaunais ECB regulējums ir būtisks ENI un MI?

Atbilstīgi jaunajiem regulējumiem ENI un MI varēs atvērt naudas kontu Eiropas Savienības valstu Centrālajās bankās ar mērķi nodrošināt saviem klientiem pilnvērtīgu pakalpojumu, apkalpojot tūlītējos kredīta pārvedumus, bet nevarēs paļauties uz nacionālajām centrālajām bankām līdzekļu šķirtas turēšanas nodrošināšanai. Jaunais ECB regulējums rada spiedienu FinTech uzņēmumiem atrast piemērotus pakalpojumus komercbankās, jo kā atzīst ECB, komercbankas mēdz nepamatoti izvairīties no segregēto kontu atvēršanas. Laicīgi nereaģējot, var rasties neatbilstība, potenciālas darbības pārtraukšanas un klientu uzticības zaudēšanas risks. Tādēļ ECB paredz, ka komercbankām būs motivēti jāpamato atteikumi atvērt segregētos kontus ENI un MI.

Magnetiq Bank segregētais konts – risinājums, kas pielāgots FinTech

Magnetiq Bank jau daudzus gadus piedāvā specializētus pakalpojumus FinTech uzņēmumiem un ir gatavs palīdzēt ENI un MI izpildīt likumdošanas prasības.

  • Atbilstība: mūsu segregētie konti pilnībā atbilst ECB regulējumiem, nodrošinot, ka jūsu uzņēmums var turpināt darboties bez traucējumiem.
  • MPS klientu līdzekļi tiek glabāti atsevišķi no pārējo Bankas klientu līdzekļiem, Banka tos pārvalda saskaņā ar MPS instrukcijām.
  • Iespēja MPS izvietot naudas līdzekļus no segregētā konta uz nakts depozītiem (overnight) vad depozītiem līdz 1 gadam – saskaņā ar ES likumdošanu
  • Iespēja izmantot AS Magnetiq Bank brokeru pakalpojumus, izvietojot MPS klientu līdzekļus drošajos finanšu instrumentos – saskaņā ar ES likumdošanu
  • Uzlabota API integrācija: mūsu Banking-as-a-Service (BaaS) platforma piedāvā API integrāciju, automatizējot finanšu darbplūsmas un nodrošinot atbilstību.

Kāpēc izvēlēties Magnetiq Bank?

Magnetiq Bank jau daudzus gadus ir vadošais banku partneris FinTech uzņēmumiem. Lūk, kāpēc ENI un MI būtu jāizvēlas mūs:

  • Apliecināta pieredze: mēs specializējamies banku risinājumu nodrošināšanā FinTech uzņēmumiem.
  • Normatīvo aktu zināšanas: mums ir dziļa izpratne par ECB un ES regulām, nodrošinot, ka jūsu bizness saglabā atbilstību prasībām.
  • Visaptveroši risinājumi: mūsu pakalpojumi aptver visas jūsu uzņēmuma vajadzības no segregētajiem kontiem līdz valūtas maiņai un maksājumu apstrādei.

Izvēloties Magnetiq Bank, jūs nodrošināsiet savlaicīgu atbilstību un piekļuvi plašam pakalpojumu klāstam, kas atbalsta jūsu izaugsmi un optimizē jūsu darbības. Magnetiq Bank saprot unikālos izaicinājumus, ar kuriem saskaras FinTech uzņēmumi, un mēs esam gatavi palīdzēt jums ievērot likumdošanas prasības.