Magnetiq Bank ar Vienotā uzraudzības mehānisma uzraudzības ekspertiem pārrunā FinTech un banku regulējuma aktualitātes
13.09.2024.

2024. gada 11. septembrī Latvijas Bankas organizētās Vienotā uzraudzības mehānisma (VUM) uzraudzības ekspertu vizītes Latvijā laikā eksperti viesojās Magnetiq Bank. Tikšanās laikā eksperti pārrunāja FinTech segmenta aktualitātes un dažādus banku regulējuma aspektus, kā arī diskutēja par dažādu valstu pieredzi.

Pasākumu atklāja Roberts Idelsons, Magnetiq Bank padomes priekšsēdētājs un Signet Bank valdes priekšsēdētājs: “Nepārtraukts dialogs starp finanšu nozares ekspertiem, uzraudzības un finanšu iestādēm ir būtisks, lai veicinātu sadarbību un inovācijas. Šodienas tikšanās ir iespēja dalīties ar pieredzi un ieskatiem, kā arī risināt svarīgus izaicinājumus un iespējas, ar kurām mēs visi saskaramies, integrējot FinTech risinājumus tradicionālo banku darbībā. Mūsu atbildība ir nodrošināt, ka regulatīvais ietvars attīstās līdz ar tehnoloģisko inovāciju straujo tempu, aizsargājot gan klientus, gan nozari. Magnetiq Bank ir gandarīta piedalīties šajā dialogā un atbalstīt FinTech nozares ilgtspējīgu attīstību Latvijā un ārpus tās.”

Diskusiju vadīja Latvijas Bankas Finanšu tehnoloģiju uzraudzības pārvaldes vadītāja Marine Krasovska, uzsverot dialoga nozīmi: “FinTech vide strauji attīstās un sadarbība starp uzraudzības ekspertiem un finanšu iestādēm ir izšķiroša, lai rastu piemērotākos risinājumus, kas nodrošina efektīvu uzraudzību, klientu aizsardzību un nozares attīstību vienlaikus. Latvijas Banka atbalsta atbildīgu FinTech jomas izaugsmi, nodrošinot sabalansētu pieeju regulējumam, kas veicina gan inovāciju attīstību, gan saglabā finanšu stabilitāti.”

Magnetiq Bank biznesa attīstības departamenta vadītājs Staņislavs Siņakovičs un valdes locekle Sandra Rituma sniedza ieskatu par pieejamajiem pakalpojumiem FinTech uzņēmumiem, kā arī riskiem un regulējuma izaicinājumiem, ar kuriem saskaras FinTech industrija, īpaši ES mērogā. Diskusijā klātesošie runāja par iespējām un izaicinājumiem Latvijā un ES, integrējot FinTech inovācijas tradicionālajā banku darbībā.

Par AS Magnetiq Bank AS Magnetiq Bank ir Latvijas kredītiestāde, kuras stratēģija ir vērsta uz FinTech, jaunuzņēmumu un e-komercijas pakalpojumu sniedzēju vajadzību apkalpošanu, piedāvājot bankas infrastruktūru, segregētos kontus, finansēšanas un maksājumu risinājumus. Bankas mērķis ir veicināt jaunuzņēmumu un e-komercijas sektora attīstību, izmantojot inovatīvas tehnoloģijas un nodrošinot izcilu klientu apkalpošanu. Banka ir Signet Bank grupas uzņēmums un tās vienīgais akcionārs ir Signet Bank AS – Latvijas vadošā investīciju banka, kas fokusējas uz vietējo uzņēmēju un tiem piederošo uzņēmumu finansēšanu un investīciju piesaisti.